Page 1

Voor de jongens en meiden die echt niet kunnen wachten tot ze oud genoeg zijn is er ook een mogelijkheid tot wekelijks les te krijgen. Spelenderwijs krijgen de jongelingen cruciale vaardigheden geleerd betreffende krijgskunst en leren ze zichzelf en elkaar kennen. De leeftijd “vanaf” zal wat verschillen, maar gemiddeld loopt deze groep tot een leeftijd van 12 à 13 jaar.

Page

Al vanaf zeven jaar oud kon je als page in dienst bij een lid van adel. Je ging overal meer naartoe, leerde zijn vak en bovenal werd je wegwijs gemaakt met wapens en in veldslagen. Het was niet gek dat je al meevocht in veldslagen en zelfs de rug dekte van deze adellijke vechtersbaas. Van deze oude traditie is de naam voor deze afdeling gekozen.

Page

Al vanaf zeven jaar oud kon je als page in dienst bij een lid van adel. Je ging overal meer naartoe, leerde zijn vak en bovenal werd je wegwijs gemaakt met wapens en in veldslagen. Het was niet gek dat je al meevocht in veldslagen en zelfs de rug dekte van deze adellijke vechtersbaas.

De Page-eenheid 2 onderscheid zich van Page-eenheid 1 in de leeftijd. Deze groep is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar en ouder.

Trainingswapens

De page traint hoofdzakelijk met een moderne kopie van het Federschwert en zwaard en schild.

Voor wie?

Het is geschikt voor zowel jongens als meisjes, zolang ze het maar leuk vinden om te sporten en met zwaarden te vechten. Uiteraard starten we veilig met foam en kunststof en zijn de ouders altijd welkom een training volledig bij te wonen. Op die manier kan je zelf ervaren of je je kind deze sport wil laten beoefenen.

Veiligheid

De jeugd start altijd met een schermmasker, handschoenen en veilige wapens, deze kunnen de pages lenen van de school. De rest van de uitrusting schaf je in de loop der maanden aan.

Beproeving

Zodra de page 12 jaar oud is geworden legt deze een beproeving van bekwaamheid af. Bij succesvol doorstaan promoveert de page naar page-eenheid 2 en mag hij mee gaan vechten met de oudere pages (12+). Een hele prestatie.

Pageprogramma

Als page is het mogelijk om net zoals vroeger een volwassene begeleider te krijgen. De school houd voor de pages interne toernooien, op deze toernooien kunnen de volwassenen langs komen om kennis te maken, of een volwassene komt langs tijdens de training. Indien beide partijen daarmee instemmen kan een volwassen een page “adopteren” als zijn pupil.

Winkelwagen
Scroll naar boven