Eénhandig

Door de eeuwen heen zijn er tal van wapens geweest die met één hand te hanteren zijn. Een sabel, rapier, messer of dussack. Deze avond staat in het teken van die wapens. Vechten met éénhandige wapens vraagt fysiek, mentaal en tactisch andere kwaliteiten dan vechten met tweehandige wapens.

Trainingsavond

Elke donderdagavond is er training in een gymzaal van basisschool de Griffioen in dordrecht (Selma Lagerlöferf). De leden specialiseren zich deze avond in vechten met éénhandige wapens, en de wapens die daarbij horen.

Na het behalen van de eerste beproeving kan het lid kiezen voor een specialisatie. Elk lid start met Dussack om de basis te leren.

Het begin – Dussack

Elk nieuw lid start met het leggen van een basis met Dussack. Het wapen dat in de 15e eeuw gebruikt werd als trainingswapen voor beginners, voordat deze met Federschwert begonnen.

Na het succesvol doorstaan van de eerste beproeving krijgt elk lid de keuze zich te specialiseren in het wapen van zijn of haar voorkeur.

Het vervolg

Na het behalen van de dussackproeve mag het lid kiezen uit Meyer rapier, Messer, Zwaard en Schild, Zwaard en beukelaar of Sabel

Voor wie?

Elk persoon in de leeftijd van 16 jaar of ouder.

Proefles

Heb je interesse in een proefles vul dan het contactformulier in op de contactpagina.