Federschwert

Vechten met het langzwaard of de trainingsvariant het Federschwert is wellicht de meest populaire in de huidige tijd. Het is mogelijk in Nederland en buiteland deel te nemen aan toernooien. Leren strijden met dit wapen kost je jaren aan training. Het is een veelzijdig instrument voor vechten ver weg en dichtbij. Controle, eenvoud en discpiline, het wapen dwingt veel af in het meesteren van de verschillende krijgsvormen.

Het wapen

Een Federschwert is een Duits 15e en 16e eeuws trainingswapen bedoeld als imitatie van een langzwaard. Het heeft een andere vorm ideaal voor training en het sparen van de broeders met wie je traint. Onderschat het echter niet, vroeger waren snedes, kneuzingen en botbreuken aan de orde van de dag. Tegenwoordig beschermen we onszelf beter met de juiste uitrusting en een gedegen beheersing van het wapen.

Trainingsavond

De trainingen zijn gepland elke maandag- en woensdagavond vanaf 20:00 in Dordrecht, bekijk het lesrooster voor de meest actuele informatie. Trainen vanaf één keer per week is al mogelijk.

Voor wie?

In de leeftijd van 16 jaar en ouder, het geslacht is niet relevant. We treffen elkaar als gelijken.

Proefles

Heb je interesse in een proefles vul dan het contactformulier in op de contactpagina.