Proefles

Heb je interesse in een proefles zwaardvechten? Altijd al willen leren met zwaard te vechten? Bij ons ben je van harte welkom! Het maakt niet uit hoe oud je bent en of je wel of geen ervaring hebt. De meeste deelnemers beginnen zonder ervaring. Het doel is uiteraard om er achter te komen of deze krijgskunst wat voor jou is!
In de proefles doe je de warming-up mee met de gehele groep. Zo ontmoet je gelijk de leuke groep leden die we nu hebben; broederschap is immers een belangrijke waarde vanuit deze mooie historische traditie. Onze groep is erg sociaal en vindt het altijd leuk om nieuwe mensen te verwelkomen, dus spanning is totaal niet nodig!

TWEE GRATIS PROEFLESSEN

We begrijpen dat er veel op je af komt in zo’n eerste les. Om deze reden mag je een tweede gratis proefles bij ons volgen. Zodat je nog een keer terug kunt komen, om nog eens te ervaren, extra vragen te stellen, bij een andere wapendiscipline mee te kijken en om echt goed te bepalen of dit bij jou past. Uiteraard wordt je goed geadviseerd en leggen we je uit welk pad je doorloopt als je eenmaal lid wordt van de Schermschool. Enthousiast en wil je lid worden? Je lidmaatschap kan per direct ingaan!

Ben je enthousiast en wil je graag een proefles zwaardvechten? Vul dan het formulier in en omschrijf wat je graag zou willen leren. Het is mogelijk binnen de school te kiezen uit meerdere disciplines. Kijk hier voor meer informatie. Wil je graag eerst meer weten over de proeflessen: lees hieronder verder over wat je leert en welke ervaring je nodig hebt of uitrusting je eventueel kunt meenemen naar jouw eerste proeflessen.

  Kies hier in welke disciplines je interesse hebt

  In welke regio woon je?

  Hoe heb je ons gevonden?

  WAT LEER JE?

  Na de warming-up (waarbij je gelijk hebt kunnen zien naar welk niveau je kunt groeien als je een tijdje mee doet) splitsen de groepen zich. De schoolleden gaan aan de slag met gevorderde technieken in dezelfde zaal. Jij wordt met mogelijk nog een aantal proeflessers apart genomen en gaat met de basis aan de slag. Hoe houd je je wapen beet, welke bescherming en uitrusting is er allemaal, hoe ga je staan, hoe val je aan, hoe verdedig je jezelf? Dit doe je onder begeleiding van een Magister, die bewaakt dat alles goed en veilig verloopt. De proefles duurt de volle 2 uur (net als een reguliere les) met een aantal drinkpauzes tussendoor. Zeker bij beginnelingen is hier goed oog voor. Je hoeft niet gelijk vol gas mee te kunnen: je mag in je eigen tempo aan de slag en kunt tussendoor genoeg vragen stellen.

  SPORTERVARING

  Heb je nooit echt gesport? Game je liever als ridder achter je PC? Geen probleem, daar zijn er al genoeg van bij ons naar binnen gekomen. Die schermen nu ook zeer kundig. Je pad ziet er anders uit, het einddoel is hetzelfde.

  Als je al ervaring hebt met sportschermen is dat altijd een voordeel en tegelijk een nadeel. Veel dezelfde principes en technieken komen terug, maar de vechtstijl is anders. Je zal bepaalde zaken mogen afleren en je kan gebruik maken van wat je al weet.
  Of het nu boksen, judo, karate of worstelen is. Elke vechtsport bereid je voor op zwaardvechten. Zwaardvechten is een persoonlijk pad, gekleurd door je eigen karakter en ervaringen. Een andere vechtsport beïnvloed je vechtstijl, maar dat is geen nadeel. In de lessen is er aandacht voor je sportverleden en hoe je dat zinvol inzet.
  Met name dansen heeft veel voordelen omdat zwaardvechten gebruik maakt van erg veel voetenwerk. Sportief zijn helpt altijd.

  Beperking

  Heb je een fysieke of motorische beperking? Afhankelijk van de aard is het wel of niet mogelijk om te komen schermen. Bespreek open wat je wensen en beperkingen zijn, samen bekijken we wat er mogelijk is.

  proefles zwaardvechten
  Winkelwagen
  Scroll naar boven