Zwaardvechten nieuws en media

Volg hier de laatste nieuwsberichten van Via Gladiatorem. We delen elke week wel leuke highlights van de lessen op Facebook en Instagram natuurlijk. Maar er zijn nog veel meer mooie en memorabele momenten en die vind je op deze Zwaardvechten nieuws en media pagina! Denk aan inside information over hoe het er aan toe gaat op onze beruchte Leerlingproeven, waarbij je gelijk onze vaste leden beter leert kennen. Op deze pagina delen we ook foto’s en verhalen van super gave evenementen door de jaren heen, net als diverse bijzondere momenten van Via Gladiatorem in de krant

Via Gladiatorem in de krant

De opening en oprichting van Via Gladiatorem in Dordrecht

Datum: 3 april 2024

“Op 1 januari 2023 ging een langgekoesterde droom in vervulling. Met de opening van deze school voor Historische Europese Krijgskunst in Dordrecht, wilde ik oude tradities een nieuw leven inblazen. En wauw kijk eens waar we nu een jaar later al staan! 

We kregen vorig jaar een officieel onthaal door de Gemeente Dordrecht in het Stadhuis van Dordrecht. Niemand minder dan Marc Merx, wethouder van Sport, sprak ons een warm welkom toe en een schitterende wens: om over 5 jaar de eerste Lustrumviering met een volledig volle zaal opnieuw in het Stadhuis met hem te vieren. Die zaal is nu net een jaar later al veel te klein, zó hard zijn we gegroeid. Zwaardvechten in Dordrecht in daarmee echt een begrip geworden.

We doen ons best om deze uitzonderlijke sport met schitterende tradities echt goed op de kaart te zetten. Binnenkort gaan we uitbreiden naar o.a. Gorinchem. Ook zijn we qua disciplines flink uitgebreid. Je kunt nu bijvoorbeeld ook harnasvechten en handboog schieten. Daarnaast staat de agenda het hele jaar goed gevuld met gave evenementen. Niet alleen in regio Drechtsteden, maar bijvoorbeeld ook in omgeving Roosendaal en Zierikzee.

Daarmee stoppen de grootse plannen niet. Ik ga dit groter maken dan men zich ooit had kunnen voorstellen. Houd ons maar goed in de gaten, het gaat fantastisch worden!”

Auteur: Jesper Sachteleben: oprichter, Deken, Meester en Hoofdmagister van Via Gladiatorem

Winkelwagen
Scroll naar boven