Page 2 (12+)

Page

Al vanaf zeven jaar oud kon je als page in dienst bij een lid van adel. Je ging overal meer naartoe, leerde zijn vak en bovenal werd je wegwijs gemaakt met wapens en in veldslagen. Het was niet gek dat je al meevocht in veldslagen en zelfs de rug dekte van deze adellijke vechtersbaas.

De Page-eenheid 2 onderscheid zich van Page-eenheid 1 in de leeftijd. Deze groep is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar en ouder.

Trainingswapens

De page traint hoofdzakelijk met een moderne kopie van het Federschwert, zwaard en schild en met Dussack. Het zijn dezelfde wapens waarmee de volwassenen trainen.

Voor wie?

Het is geschikt voor zowel jongens als meisjes, zolang ze het maar leuk vinden om te sporten en met zwaarden te vechten. Uiteraard starten we veilig met foam en kunststof en zijn de ouders altijd welkom een training volledig bij te wonen. Op die manier kan je zelf ervaren of je je kind deze sport wil laten beoefenen.

Veiligheid

De jeugd start altijd met een schermmasker, handschoenen en veilige wapens, deze kunnen de pages lenen van de school. De rest van de uitrusting schaf je in de loop der maanden aan.

Beproeving

Zodra de page zestien jaar oud is geworden legt deze een beproeving van bekwaamheid af. Bij succesvol doorstaan promoveert de page naar schildknaap en mag hij mee gaan vechten met de volwassenen. Een hele prestatie.

Pageprogramma

Als page is het mogelijk om net zoals vroeger een volwassene begeleider te krijgen. De school houd voor de pages interne toernooien, op deze toernooien kunnen de volwassenen langs komen om kennis te maken, of een volwassene komt langs tijdens de training. Indien beide partijen daarmee instemmen kan een volwassen een page “adopteren” als zijn pupil.

Winkelwagen
Scroll naar boven